d’Ans Viewpoints


Een speelse en fysieke improvisatietechniek gebaseerd op samenwerking, actie-reactie, ensemble training en compositie.

 

Door het beoefenen van de Viewpoints methode word je zeer alert van alles wat er om je heen gebeurt. Dit bewustzijn wordt getraind door middel van eenvoudige opdrachten en je krijgt gereedschappen aangereikt waarmee je elkaars bewegingen kan onderzoeken. De focus ligt steeds op het samenwerken in een groep. Vervolgens leer je hoe je het individu erin of ernaast kan plaatsen. Door het samenspel met de andere spelers kan een complexe en verrassende choreografie ontstaan. Het experiment start met het laten spreken van de fantasie, waarbij we trachten clichés te doorbreken door naar verschillende bronnen van inspiratie te zoeken. Een subtiele aanraking bijvoorbeeld of een speelse ontmoeting kunnen het begin vormen van een risicovol en energiek samenspel.


KAROLIEN VERLINDEN
(Leuven, 1981) studeerde dans en choreografie aan Codarts Dansacademie Rotterdam. Sindsdien werkt zij vanuit haar thuisbasis in Antwerpen, als choreograaf, docent en danseres in België en Nederland. Ze danste en speelde in verschillende producties van Meekers, Keskiespace, Theatergroep Max en Sermoen. Bij Meekers choreografeerde ze ‘De wassen neuzen show’. Ze vormt samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel het collectief Tuning People (www.tuningpeople.be). Met dit collectief maakte ze onder andere ‘Tape voor kleuters’, ‘Halve Mens’ en ‘DaDaKaKa’. Als choreograaf maakte ze ‘dub’, ‘Mouw’ en ‘This place is looking for better men’. Karolien Verlinden heeft getraind met leden van de SITI Company en het ViewpointLAB waarna ze zich als docent specialiseerde in improvisatietechniek en de Viewpoints methode. Ze doceert onder andere aan de toneelacademie Maastricht en Dé Kunsthumaniora Antwerpen.
 

Data en tijden

  • vrijdag 26-08-2016

    11.00 - 16.00

  • zaterdag 27-08-2016

    11.00 - 16.00

Kosten

De Viewpoints Intensive is open en toegankelijk voor iedereen zodat een mix van ervaren en onervaren bewegers kan ontstaan.

1 DAG
normaal tarief € 40 / gereduceerd tarief € 35

2 DAGEN
normaal tarief € 75 / gereduceerd tarief € 60

Gereduceerd tarief voor studenten of mensen met laag inkomen

Locatie | SKVR

Aert van Nesstraat 45 Rotterdam

Geef je op voor d’Ans Viewpoints