ALTER/BODY


Ga op zoek naar je meest instinctieve zelf, je meest neutrale zelf, je meest gecontroleerde zelf, je meest ongecontroleerde zelf…


ALTER/BODY
is een fysieke trainingsmethode ontwikkeld door Charlotte Goesaert, die omschreven kan worden als grensverleggend, menselijk en humoristisch. De trainingsmethode baseert zich op een mix van dans en theater. Vanuit houding, gebaren en gezichtsuitdrukkingen ga je verschillende fysieke rollen ontplooien die ieder van ons in zich heeft. Dagelijkse bewegingen kunnen zo ontaarden in ritmische uitspattingen, absurde bewegingspatronen, een verstild beeld of een dynamisch duet. ALTER/BODY begint met een intensieve warming-up waarbij Charlotte een serie van basistools aanreikt. Door de repetitieve aard wekken deze tools energie op; ze brengen je in een toestand waarin je geen tijd hebt om na te denken en je jezelf kan laten verrassen. Vervolgens reikt Charlotte associatieve beelden, fantasieën en opdrachten aan waardoor er transformaties ontstaan en fysieke communicatie mogelijk wordt. De intuïtieve en associatieve elementen maken de bewegingstaal zeer persoonlijk. Door het gebruik van ademhaling, imitatie en actie-reactie, komen de verschillende individuen in een groep samen. Naargelang de workshop vordert, is er ruimte voor persoonlijke aandacht zodat de deelnemers uit hun comfortzone kunnen treden.


CHARLOTTE GOESAERT
(Antwerpen, 1987) studeerde danstheater en moderne dans aan de Fontys dansacademie in Tilburg. Sindsdien werkte zij vanuit haar thuisbasis in Rotterdam als danseres, performer en choreograaf. Ze speelde en danste bij diverse binnen- en buitenlandse gezelschappen zoals MAAS, Ro Theater, Tuning People, Olga Roriz, Romeo Castellucci en Bodytalk. Samen met Joost Maaskant vormt ze het collectief EPIC FAIL. Tevens maakt ze momenteel een nieuw werk in samenwerking met Karolien Verlinden (Tuning People). Goesaert’s werk onderzoekt de relatie tussen stem en lichaam op een intuïtieve, instinctieve wijze. Terwijl zij experimenteert met verschillende vormen van theater en dans zoekt Goesaert bovenal naar de schoonheid van de falende mens.
 

Data en tijden

  • zondag 11-12-2016

    11:00 - 16:00

Kosten

ALTER/BODY is ontwikkeld voor performers, dansers, acteurs, kunstenaars en voor iedereen die door middel van beweging nieuwe vormen van zichzelf wil ontdekken, ervaren, en dit wil leren overbrengen op een publiek. De opdrachten kunnen door iedereen worden uitgevoerd; danservaring is geen vereiste.

Prijs: € 40 (normaal) / € 32 (studenten)

Locatie | Time Window - Studio 3

Teilingerstraat 128 Rotterdam

Geef je op voor ALTER/BODY